Menu

ВО ПОТРАГА ПО СЕБЕСИ / IN SEARCH OF OURSELVES

Vo_potragaЈасмина Мојсиева-Гушева
Институт за македонска литература, Скопје, 2010
Димензии 21см
Број на страници 176, 164
ISBN 978-9989-886-91-1
Цена 300,00 ден.
Синтетичка студија составена од повеќе поединечни статии посветени на проблемот за идентитетот и процесот на сознавањето на себеси преку различни сегменти на идентификација почнувајќи од индивидуалната, националната, родовата и колективната. Сите тие се опфатени во оваа книга преку одделни поглавја. Обединувачко за сите нив покрај современата тематика, двојазичноста на презентираниот материјал (македонски и англиски) е и методологијата на работа. Инаку монографското издание е резултат од работата на авторката врз повеќе институтски проекти.