Menu

МАКЕДОНСКА НАРОДНА ЛИРИКА (II дел)

Марко Китевски 
Институт за македонска литература и Култура, Скопје, 2000 
Димензии 21см
Број на страници 231 
ISBN 9989-32-165-5
Во книгата се застапени истражувања на другите македонски лирски народни песни: митолошки, трудови, семејни, песни за деца, хумористично-сатирични, и љубовни песни.