Menu

АНТОН ПАНОВ (100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО)

zbornik_Anton_Panov

Институт за македонска литература, Скопје, 2007
Димензии 21см
Број на страници 31
ИСБН 978-9989-886-60-7
Цена 150,00 ден.
 
Содржина: поздравен говор: стр. 5-6. - Јованка Друговац: Антон Панов: стр. 7-12. - Мишел Павловски: „Печалбари" на Антон Панов - социо-театарски скици: стр.13-18. - Иван Ивановски: „Печалбари" од Антон Панов и неговите реализации на професионалните драмски сцени надвор од Македонија.